– Ein del av Hardanger og Voss museum

– A part of Hardanger and Voss museum

Simon Toldam trio

sun07apr18:00Simon Toldam trioJazz

Om arrangementet

Jazza sundag med Simon Toldam trio – 7. april kl 18

Nils Davidsen – bass
Simon Toldam – piano
Knut Finsrud – trommer

Simon Toldam er ein av dei fremste pianistane i Danmark og vert omtalt som ein av dei mest spennande impoviserande jazzmusikarane.
CVen hans er lang og inkluderar medverknad/leiing i 17 utgjevingar knytt til namn som Evan Parker, Eivind Aarset, Nils-Petter Molvær og mange fleire.
Det ferske albumet Fem Små Stykker Med Tid bevegar han seg inn i soloformatet.

Jazzmagasinet Salt Peanuts ved Jan Granlie omtalar det nye albumet slik:
Dette er rett og slett blitt en usigelig vakker plate, hvor Toldams inspirasjoner fra blant annet japansk filosofi hvor stillheten mellom kan være like viktige som lyden. Og det er det som er kjernen i den musikken vi får her. Bruken av relativt forsiktig berøring av pianotangentene sammen med stillheten og roen mellom tonene, gjør dette til en plate for ettertenksomhet og meditasjon.

Og hele veien viser Toldam seg, nok en gang, fram som en utmerket pianist og improvisator. Det er ikke en unødvendig berøring av tangentene. Hver tone er like viktig for at musikken skal skinne. Og det gjør den hele veien her.

Senk skuldrene, pust ut og la den gale verden gå sin skjeve gang, mens du nyter 40 minutter av Simon Toldams mirakelkur. Skulle nesten vært skrevet ut på blå resept for alle med høyt blodtrykk.

>> Sjå nettstaden for Toldam og trioen