Sidersmaking

Smaken av edle dråpar

Hardanger er kjend som eit viktig siderområde, og sider har historisk vore produsert her på nær sagt kvar ein gard i lange, lange tider. I dag er siderproduksjonen er i rivande utvikling, med unge og ambiøse siderprodusentar som ynskjer å nå ut til heile verda med sine kvalitetsprodukt. Og verda er i ferd med å verkeleg få augene opp for dei heilt særlege kvalitetane ved dei foredla eplene frå Hardanger – eple som har utvekla seg langsamt gjennom lyse somre, i fruktbare bakkar mellom milde fjordar og kalde fjell, med unike veksttilhøve. Omgrepet «terroir», som me kjennar frå fransk vinproduksjon, og tydar eit kompleks av tilhøve ved jordsmonn, klima og beliggenheit som gjev heilt unike smaksegenskaper, er i ferd med å for alvor koma i spel når ein snakkar om sider frå Hardanger. Og det er fortjent, for dette er verkeleg gode greier, og det kan berre lagast her!

Høyr historia om sideren samstundes som du får smaka dei edle dråpane. Me kan tilby sider frå fleire lokale, premierte siderprodusentar i Ullensvang, og frå andre plassar i Hardanger. Ferskpressa eplesaft som alkoholfritt alternativ.

Må tingast særskilt.

Kontakt

Besøksadresse: 5776 Nå
Postadresse: Museumsvegen 36, 5778 Utne

Tlf: 474 79 902
E-post: agatunet@hvm.museum.no

Nyhendebrev

Meld deg på nyhendebrevet vårt og motta informasjon om kva som skjer ved Hardanger og Voss museum!

Opningstider

6 .mai - 1. sept. 2019:
Kl 10 - 17 alle dagar

Ope for grupper og andre besøkande etter avtale heile året

X