– Ein del av Hardanger og Voss museum

– A part of Hardanger and Voss museum

Krotakakebaking

Stolt tradisjon

Fredagar i sommarferien fyrar Vikebygd og Aga Bygdekvinnelag opp i omnen i bakstekjellaren. Den gode duften av nysteikte krotakaker sprer seg i tunet, medan bakstekonene kjevlar, krotar og steiker.

I 2021 bakar me frå og med 27. juni til og med 13. august!

Dei er dyktige med kjevla, bakstekonene frå bygdekvinnelaget. Kvar fredag formiddag inntek dei bakstekjellaren med store mengdar deig. Ein kjevlar, ein lagar høvelege emne, og ein fyrar i baksteomnen og steiker kakene.

Krotakaker er tradisjonsrik kost i Hardanger. Kakene liknar flatbrød, men deigen er laga av rugmjøl, vatn og gjær, og dei rutast med eit særskilt kjevle Nytast turre med smør, eller bløytte med smør og prim. Prøv dei og til saltmat, både fylgje til middagsmat, eller med pålegg. Krotakaker med egg og flesk kan lyfta einkvar helgefrukost!

Du kan handla krotakaker direkte frå bakstekonene i kjellaren, og i butikken (med forbehald – det vert snart utseld!). Me serverar jamnleg krotakaker i kafeen.

 

Av smittevernomsyn slepp me i år ikkje folk inn i kjellaren, men du kan sjå handverket og handle krotakaker gjennom den opne døra.

 

I sesongen bakar me og pizza i bakstekjellaren vår i blant! Nokre fredagar overtek me omnen etter krotakonene, og tilbyr deilig pizza med tynn, sprø bunn og ulikt fyll. Du kan eta hjå oss, eller ta med deg heim! Følg med i programmet for å sjå kva tid det er pizzabaking, og les meir her.

Opningstider

Heile året: Ope for grupper etter avtale

Kontakt

Besøksadresse: 5776 Nå

Postadresse: Museumsvegen 36, 5778 Utne

Tlf: 474 79 902
E-post: agatunet@hvm.museum.no

Sosiale media

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram

Opening hours

Open for groups and other visitors by appointment throughout the year

Contact

Visiting address: 5776 Nå
Postal address: Museumsvegen 36, Utne

Tel: +47 474 79 902
E-mail: agatunet@hvm.museum.no

Social media

Follow us on Facebook and Instagram

X